Wat is literalinea?

Literalinea is een onderneming in Amsterdam die ruim 20 jaar cursussen en andere activiteiten organiseert rond Nederlandse literatuur, in een inspirerende omgeving. Twee keer per jaar is het mogelijk om in te schrijven voor de activiteiten. Begin oktober start jaarlijks de populaire cursus Romananalyse. Zes interessante romans worden diepgaand besproken en uitgediept. We proberen 'eruit te halen wat erin zit'. De teksten zijn zorgvuldig uitgekozen, niet doorsnee en altijd verrassend voor de lezer. Naast deze cursus zijn er thematische cursussen te volgen of cursussen over een specifieke dichter of schrijver.
Literalinea wil in de eerste plaats enthousiasme voor de taal en de schrijvers overbrengen, daarnaast wil ze inspireren en aansporen tot zorgvuldig lezen.
Literalinea organiseert ook literair-historische wandelingen in Amsterdam, Haarlem en Leiden. Tijdens deze wandelingen krijgt u een inleiding over de buurt en over de schrijvers die er gewoond en gewerkt hebben of over de buurt hebben geschreven.
Iedere volwassene die geïnteresseerd is in literatuur kan zich aanmelden. Een bepaalde vooropleiding is niet nodig. De groepen worden bewust klein gehouden (maximaal 12 personen). Naast cursussen en wandelingen organiseren wij incidenteel literaire themadagen, arrangementen en lezingen.


Docenten
Literalinea is opgericht door drs. Jolien E. Manassen. Zij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, met als hoofdvak moderne Nederlandse letterkunde. Zij besloot in 1995 van de literatuur, haar grote hobby, haar beroep te maken wat resulteerde in de oprichting van Literalinea.
Drs. A. Luger-Veenstra is oud-rectrix van het Vossiusgymnasium in Amsterdam. Als neerlandica is zij ook altijd les blijven geven. Voor Literalinea geeft zij cursussen over moderne Nederlandse literatuur met bijzondere interesse voor literair-historische en klassieke thema's.
Op ad hoc basis worden specialisten ingezet om cursussen of lezingen te geven.

WAT HEEFT LITERALINEA TE BIEDEN?

Cursussen

Literalinea organiseert cursussen over Nederlandse literatuur. Twee keer per jaar verschijnt een nieuw programma met nieuwe activiteiten.
MEER

Wandelingen

Literalinea heeft enkele literair-historische wandelingen ontworpen in Amsterdam, Haarlem en Leiden.
MEER

Boekbesprekingen

Voor leesclubs en leeskringen geeft Literalinea boekbesprekingen naar keuze. U kiest zelf het boek dat besproken wordt uit de lijst met titels.
MEER
Contact & gegevens

Onze contactgegevens zijn op de contactpagina te vinden.

KLIK HIER
Aanmelden

Aanmelden voor cursussen of andere activiteiten kan op onze aanmeldpagina.

KLIK HIER